Home » Internationale repatriëring

De snelheid waarmee een overledene kan worden gerepatrieerd hangt van een aantal factoren af. Met name de administratieve verwerking en afhandelingen eisen de meeste tijd  op.

Helaas  zijn ook wij afhankelijk van de snelheid waarmee de instanties de documentatie hebben verwerkt en afgehandeld.

Uit jarenlange ervaring weten wij dat een gemiddelde verwerking en afhandeling van de documenten, binnen Europa, niet langer hoeft te duren dan 1 á 2 dagen.

Voor Luxemburg, België en Duitsland kunnen we zelfs in de regel een overledene nog dezelfde dag van de melding of de dag daaropvolgend, al repatriëren naar het thuisland van de overledene.

 

Omdat wij als het NIVVO bij veel instanties in binnen en buitenland digitaal onze administratieve zaken kunnen indienen en afhandelen, zien we dat een uiteindelijke repatriëring van een overledene niet langer dan 3 tot 4 dagen duurt.

Voor Frankrijk is het vervoeren van een overledene over Frans grondgebied, dus ook het repatriëren, door een buitenlandse ondernemer verboden. Hiervoor is een Attestation (vergunning) noodzakelijk.

Wij als het NIVVO zijn als één van de weinige ondernemers in Nederland in het bezit van een Attestation. Hierdoor kunnen wij ook, sneller dan vliegverkeer, een overledene repatriëren, over de weg, van en naar Spanje, Portugal, Groot Brittannië en Frankrijk.

Het NIVVO repatrieert binnen Europa, geconditioneerd, overledenen in de meeste gevallen over de weg. Ten eerste is dit sneller dan vliegverkeer en ten tweede vaak goedkoper.