Home » Internationale repatriëring » Transportverzorging overledenen

Transportverzorging van een overledene is vaak voor aanvang van een repatriëring gewenst. Er zijn landen waar het niet zo nauw wordt genomen met een overledene. Vaak komt het voor dat een overledene, welke is overgebracht naar een mortuarium, ongekleed gekoeld wordt bewaard. Wij zullen zorg dragen voor de transportverzorging van de overledene.

Veel organisaties laten u graag geloven dat een overledene gebalsemd dient te worden. Balsemen is in geen land, indien een vervoer over de weg plaats vindt, verplicht. Ook niet in Groot Brittannië of Frankrijk waar het balsemen een gewoonte is.

 

Buitenlandse uitvaartondernemers proberen bij een overlijden, in buitenland, er soms een financieel voordeel uit te halen. Zo zal men o.a. proberen u een dure uitvaartkist te verkopen. Ga hier niet op in, ook niet als men beweerd dat dit in het land van overlijden wettelijk verplicht zou zijn.

Neem daarom, als u met een overlijden in het buitenland te maken krijgt, eerst geheel vrijblijvend met het NIVVO contact op.

Teken niets en maak geen bindende afspraken. Dit doen wij bij opdracht tot repatriëring namens u.